Het gewest stelt zich voor!


 

Een nieuw jaar, een nieuwe ploeg. Hoog tijd om ons eens voor te stellen. Je hebt ons misschien al eens zien verschijnen op een LK-bezoek, maar wat weet je nu echt van ons, het gewest?Wanneer wij zouden reïncarneren in iets, eender wat, zijn wij een giraf, een stokstaartje, een draak, een banaan, energiedrankje, een ijsje met mangosmaak, een vogel (eender welke, maar geen duif), een citroenvlinder en een knaagdier. Aan jullie om te weten te komen wie wie is.

Door zijn favoriete quote is “Schet na ne prea” (of schijt nu een prei), terwijl die van Nina het meer dromerige “You only live once, but if you do it right, once is enough” kiest. Nynke gaat dan weer voor het pragmatische “Maar we hebben toch nog tijd genoeg."


Ook qua muziekstijlen zitten we erg gevarieerde ploeg. Als meest gedraaide nummer op de mp3-speler komt zowel “Start to run – aflevering 1” (Ann), als Disney-liedjes (Sofie), als Recovery van Frank Turner (Isa), als Sandstorm – Darude (Matthias) naar voren.  Natuurlijk zijn we ook allemaal fan van de algemene sfeernummers, zodat je ons wel een regelmatig kan tegenkomen op chirofuiven.


Het beste moment van de dag/dag in de week/maand van het jaar is ook iets waar we allemaal verschillen. Natuurlijk zijn we allemaal chirofanaten en staat de chirozondag op nummer 1. Maar geloof het of niet, we genieten ook van andere momenten dan die op de chiro. Zo kijkt Lieselotte erg uit naar de periode van het jaar wanneer het Noorderlicht te zien is.  Ook Ann is het meest fan van de koude maanden, zij kiest voor december als favoriet.  Isa kiest daartegenover resoluut voor de lente. De eerste dagen waar de zon begint te schijnen, zalig. Door kiest dan weer voor de laatste werkdag van de week die gevolgd word door een vroege ochtend op café/fuif.


Natuurlijk kunnen we het niet laten om ook eens stil te staan bij het nieuwe jaarthema, chiromantiek. Zowel Isa en Dille kiezen voor het kampvuur als meest chiromantische moment. Maar anderen kiezen heel andere momenten:

op leidingsweekend je chirohemd als dekentje gebruiken en delen met je buur, een toen 'onbekende' medeleider, die ondertussen al bijna 7jaar je lief is.” (Nynke)

“Het huwelijksaanzoek van mijn zus op het kampvuur” (Sofie)

Wakker worden in iemand anders zijn slaapzak” (Matthias)

"Dieje van ons leren kennen!” (Ann)

Toen ik mijn SB volgde heb ik een meisje leren kennen. Dat is 5 jaar geleden en we hebben in al die tijd veel contact met elkaar gehouden. Het is uiteindelijk nooit iets geworden, maar als ik ze vandaag zou tegen komen moet ze mij HET geen 2 keer vragen” (Door)

Met een Tsjernobyl-kindje op kamp gaan… Gaan zwemmen op dagtocht, van de glijbaan gaan en dat meisje zo de mooiste dag van haar leven bezorgen. “ (Lieselotte)


Zo, dit is in het kort wie we zijn. Hieronder vinden jullie ook nog eens onze praktische info om ons beter te leren kennen.


TOT SNEL!
Nynke

° Chiro Valentijn

Contactpersoon van Valentijn en ’t Reigersnest

Coördinator megagewestdag

20 jaar in de chiro

Is gelukkig en werkt bij Arcadis om bodemverontreiniging de wereld uit te helpen
Matthias (Eike)

° Chiro Sint-Gummarus Lier

Contactpersoon van Gust en Nele

Verantwoordelijk voor de aspiranten

11 jaar in de chiro

Informaticus
Sofie

°Chiro Elckerlyc

Contactpersoon van Jong Leven

Verantwoordelijk voor de rakwi’s

19 jaar in de chiro

Zoekt werk
Dille

° Chiro Eleckerlyc

Contactpersoon van Massenhoven

Verantwoordelijk voor Ribbels/Speelclub

13 jaar in de chiro

Opvoedster
Ann

° Chiro Nele

Contactpersoon van Lutje en Jochiko

Coördinator megagewestdag

17 jaar in de chiro

Jurist
Isa

° Chiro Valentijn

Contactpersoon van Valentijn en ’t Reigersnest

Verantwoordelijk voor de rakwi’s

18 jaar in de chiro

Interimwerker (leerkracht, evenementen,..) -> vanaf eind november wereldreizeiger
Door

° Chiro Sint-Gummarus

Contactpersoon van Lips en Heilig Hart

Verantwoordelijk voor de keti’s

15 jaar in de chiro

Grafisch vormgever bij Woestijnvis
Nina

° Chiro Elckerlyc

Contactpersoon van Pakome en Pakojo

Verantwoordelijk voor Ribbel en Speelclub

3 jaar in de chiro

Staat elke dag op met een lach
Lieselotte

° Chiro Pakome

Contactpersoon  van Bevel

Verantwoordelijk voor de tito’s

Kan het aantal jaren in de chiro niet meer  tellen

Studeert in het gezellige Maastricht