Gewestronde: het verslag

Hoppa, de eerste gewestronde zit er al weer op! Vorig weekend trakteerde Gewest Pallieter alle chiro's op een chiromantisch onderonsje. Onder andere de nieuwe gewestploeg werd voorgesteld, er werd duchtig kennisgemaakt, maar het ging er voornamelijk om wie de meeste punten kon scoren bij het zenuwslopende rode-Pallieter-draad-gewest-spel. Kortom, zij die er niet bij waren hebben ongelijk! ... maar vinden hieronder een uitgebreid verslag.


Nadat Gewest Pallieter zijn deuren opende en de menigte massaal binnenstroomde kwam de avond stilaan op gang. De vrijgezellen konden beroep doen op de expertises van onze dating-experts Nynke, Ann en Nina die iedereen hulp boden bij het zoeken naar hun ideale partner, ook de afwezigen kunnen nog steeds onze experts gratis consulteren door een formulier  op te sturen naar: ikzoekeenlief@gewest-pallieter.com.


Ook het jaarthema: Chiromantiek is op vele subtiele manieren aan bod gekomen, bijvoorbeeld tijdens de massaspelen. Zo hebben nietsvermoedende kandidaten deelgenomen aan bekende klassiekers zoals ontrouwe echtgenoot, verkrachtertje en “da-spel-dat-we-tijdens-de-startdag-hebben-gespeeld”.  


Na het breken van het ijs was het de beurt aan de gewestploeg om zich voor te stellen, daarbij is er inspiratie gezocht bij het alom bekende datingsprogramma Blind-Date en werd de gewestleiding 1 voor 1 voorgesteld waarbij enkel de schaduw zichtbaar was voor het publiek. Helaas waren er ook afwezigen onder de gewestploeg. Al werd dit haast niet opgemerkt door de verborgen tekentalenten van o.a. Door en Dillen. Je kan trouwens een uitstekende blogpost lezen waarin Gewest Pallieter wordt voorgesteld, die vind je hier terug. 


Zoals de meeste chiro's reeds weten is er ook dit jaar weer een rode-Pallieter-draad-gewest-spel waarbij jullie punten kunnen verdienen op (plezante) gewestactiviteiten. Deze kunnen vervolgens op de Megagewestdag  gespendeerd worden aan een groot aanbod van prijzen! Ook tijdens de gewestronde ging het er hard aan toe . Voor elke 3 BH's die een chiro kon verzamelen mocht er een binnen-de-minuut-spelletje worden gedaan waarmee er punten konden worden gescoord. In tegenstelling tot het wederkerende schoenwerpen tijdens de LK-bezoeken, hebben jullie tijdens de gewestronde beter gedobbeld waardoor de opdrachten meer varieerden. Ondanks de vele aanwezige chirogroepen waren er slechts drie chiro's die meerdere BH's wisten te bemachtigen en punten konden scoren door binnen-de-minuut-opdrachten te volbrengen. Zowel Chiro Elckerlyck als Chiro Heilig Hart wisten meerdere punten te scoren terwijl Chiro Sint-Gummarus het er met 1 punt vanaf bracht.
Tijdens deze activiteiten hebben onze dating-experts alle formulieren kunnen overlopen en na lang beraad voor elke deelnemer een perfecte match trachten te vinden. Als kiwi op de taart werden de enthousiaste koppels naar buiten geleid om een laatste duo-trefbal te spelen tot het begin van de laver waar er nog tot in de late uren werd gepraat onder de partners. 


Daarbij zit de eerste gewestronde er al op en hopen we dat jullie ervan hebben genoten! De afwezigen hopen we dan weer op andere activiteiten te ontmoeten.